resantillfrankrike.blogg.se

Blombackaskolan i Södertälje skickar iväg två franska grupper från årskurs 8 samt årskurs 9 på en studieresa till Frankrike. Med resan finns även andra elever från skolan som fick chansen att åka med. Eleverna ska bo hos familjer i Dreux (1 timmes bilfärd från Paris), på resan kommer eleverna besöka bla. Paris och Versailles. Välkomna att följa vår resa till Frankrike!

Deuxième jour en France, Versailles

Publicerad 2016-04-22 00:36:03 i Allmänt,

Hej!

Andra dagen i Frankrike håller på att ta slut och jag tänkte skriva några tankar om allt vi har gjort och upplevt.

Alla elever har varit fantastiska. Trots den enorma tröttheten igår så kämpade alla med att bidra till en bra dag och ett bra första möte med sina nya kompisar.
Redan under första gemensamma lunchen så gjorde alla sitt bästa med att skapa en bra kontakt med de nya kompisarna, leenden såg man på varje ansikte.

Efter en kort presentation av alla elever, presentation av veckans schema och en quiz om Frankrike så var det dags för den planerade idrottsaktiviteten "Ultimate frisbee".  Det var en hel del elever som inte riktigt tyckte om tanken med en idrottsaktivitet redan första dagen, det var inte många som från början förstod reglerna heller men det tog inte långtid innan alla var med i spelet och gav järnet för att vinna. Vi kom fram till att "Ultimate frisbee" är jättekul och att vi borde introducera det på Blombackaskolan.

Sedan var det dags att åka hem till sin värdfamilj. Oj, var nervösa de var. Det är ju en stor grej det här, att bo hos en främmande familj i en hel vecka. Att försöka göra sig förstådd på engelska och franska.😊 Att ta ansvar för sina saker utan att någon påminner om det. Men jag visste att de skulle klara det galant. Redan vid 19-tiden så började meddelande efter meddelande komma fram till min telefon. Positiva meddelanden, glada meddelanden. 
"Bästa familjen har jag fått!" skrev några. "De är supersnälla!", skrev andra. "De har verkligen gjort så att jag känner mig välkommen." skrev tredje. Helt underbart!

Klockan 8.00 idag mötte vi 24 glada och nöjda elever i skolan. De hade gärna sovit lite längre idag men det spelade ingen roll egentligen, glädjen var starkare än tröttheten.

Vi åkte bus till Versailles och det var roligt att se att redan då satt franska och svenska elever tillsammans, de pratade, skrattade, tog bilder.

Slottet lämnade ingen oberörd, alla tyckte att det var en fantastisk upplevelse och att de har lärt sig mycket historia under detta besök. Underbart. 

På tillbakaresan så var det inte längre tyst på bussen. Det var fantastiskt bra stämning mellan alla elever och lärare, det var många fina skratt, det var många diskussioner, man fick en känsla av att alla har känt varandra i många veckor, inte bara ett dygn. 



Känslan, att få se alla växa och bli trygga i den nya, okända miljön är obeskrivlig. 
Det kommer att bli bra, det här. Mycket bättre än vad jag hade förväntat mig.

Hej då för nu.

Vi hörs imorgon.
Kremi

















Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela